Hjem Services Kontakt os Om WebWorks

 

 

Skift til dansk Skift til engelsk
Nyheder

 

 

 

 

 

 

 

 

Fælles europæisk standard for oversættelser.

Den europæiske komité for standardisering (CEN) har udgivet en europæisk standard for kvaliteten af oversættelsesservice (DS/EN 15038), som de færreste nok kender til.

Standardens formål er at sikre en ensartet kvalitet, og omhandler udover selve oversættelsen også de tilhørende processer, som er nødvendige for at levere en professionel service, bl.a. kvalitetssikring. På den måde kan standarden sammenlignes med de eksisterende ISO-standarder, men den er dog begrænset til oversættelsesservice.

Standarden stiller en række krav til kompetencer hos oversættere samt krav til oversætterens tekniske faciliteter. Samtidig stilles der krav om bl.a. klare aftaler mellem kunde og oversætter, et veldokumenteret kvalitetsstyringssystem (afhængigt af oversættervirksomhedens størrelse), og den beskriver de forskellige arbejdsgange og procedurer, der er nødvendige for at levere en god service.

Uden at gå i detaljer med kravene, kan dog nævnes, at der kræves, at oversætteren enten har en formel højere uddannelse eller kan dokumentere fem års oversættelseserfaring. Du kan evt. bestille standarden hos Dansk Standard her.

Standarden stiller ikke krav til selve oversættelsen, men til oversætteren, dennes forudsætninger og de tekniske rammer for arbejdet.

Har du kommentarer eller spørgsmål til vores nyheder, er du velkommen til at kontakte os. Send os evt. en mail på: info@rindsig.com

Tilbage til nyhedsoversigten.

 

©WebWorks v/Morten Rindsig, Tousvej 106, 8230 Åbyhøj, tlf. 8618 3550, e-mail: info@rindsig.com